xx dagjuli 2025

Organisator:
Museum Petershuis

´Lezing over Lau Mazirel´Wie was Lau Mazirel?
Laura, beter bekend als Lau Mazirel (1907-1974), bracht haar eerste tien levensjaren in Gennep door. Haar vader was een hoge functionaris van de NBDS. Lau kreeg sociaal engagement met de paplepel ingegoten. Later zou ze zeggen dat de eerste tien jaren in Gennep bepalend waren voor haar verdere leven. Zij werd advocaat en verzetsstrijdster in WO II. Zo was zij een van de organisatoren op het Amsterdamse bevolkingsregister. Haar leven lang bleef deze sterke vrouw zich voor minder bedeelden inzetten. Zo streed zij onder meer voor gelijkberechtiging voor woonwagenbewoners en homorechten. Het Petershuis besteedt in de themaexpositie ook aandacht aan deze sterke vrouw die een korte maar sterke band had met Gennep.

Esther Gaarlandt, voorzitter van het 4 – 5 mei comité Amsterdam, en historicus Jasmijn de Zeeuw werken momenteel aan een biografie over leven en werk van Lau Mazirel.

Publicatie van dit boek wordt verwacht eind 2025 of aanvang 2026. Beide auteurs geven, vooruitlopend op de publicatie een lezing over Lau Mazirel in het stadje waar zij haar eerste tien levensjaren heeft doorgebracht.

De lezing is bij uitstek de kans voor Gennep om kennis te maken met een vrouw voor wie haar vormende jaren in Gennep zo bepalend zouden worden.Lezing

Lau

Mazirel


Voor deze lezing werkt het Petershuis samen met Biblioplus.
Aanmelden is noodzakelijk via: (volgt).

Kenniskeuken, benedenverdieping Bibliotheek Gennep
xx juli 2025
Inloop: vanaf 19:00 uur.
Lezing: 19:30 - 21:30 uur.
Reserveren is noodzakelijk (info volgt).
Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.